Együttműködési megállapodás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel

2024. július 30-án án a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) képviseletében Farkas Szabolcs, elnök és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) képviseletében Dr. Charaf Rassan, rektor és Verseghi Nagy Miklós, kancellár együttműködési keretmegállapodást írt alá.

Ezzel az aktussal megújult a BME és az SZTNH között 2020-ban létrejött együttműködés, amelynek célja a felsőfokú oktatás keretei között folytatott kutatási-fejlesztési tevékenység szellemitulajdon-védelmi támogatása volt.

A megújult keretmegállapodás értelmében az SZTNH továbbra is közreműködik a szellemitulajdon-védelmi ismeretek oktatásában, a szellemi tudatosság növelésében, a szellemitulajdon-védelemhez kapcsolódó egyéb szakmai módszertan fejlesztésekben.

A két intézmény közötti megállapodás része, hogy az SZTNH a felsőoktatási intézmények számára testreszabott szolgáltatásaival is támogatja az egyetemet, hozzáférhetővé teszi részükre a szabadalmaztatási tevékenységüket elősegítő „szabadalmi gyorsítósáv” igénybevételét.

Az SZTNH különös figyelmet fordít az egyetemekre, készség- és képességfejlesztést, közös projekteket kínál számukra.

2024/07/31